Terug naar Clubthema’s

Familie

Jullie mochten familie meenemen naar de club.

Familie heeft iedereen, ook jij. Je vader en je moeder en je broertjes en zusjes zijn meestal de belangrijkste familie die je hebt, soms heb je ook hele lieve opa’s en oma’s. We hebben het met jullie gehad over kerstfeest en familie, bij heel veel families is het zo dat kerstfeest gevierd wordt met familie. Heel soms heb je ook nog een hele oude oma of opa, van boven de 80 jaar. Meestal blijven hele oude mensen thuis met kerstfeest, die vinden alles allemaal te druk.

Toen kwam er een oude dame binnen die nogal vergeetachtig was, alles dubbel vertelde en wat vond ze het druk bij ons. Eigenlijk een beetje zo’n oud zeur vrouwtje. Maar toen vertelde ze dat ze thuis bleef met kerst, ze was oud en alles was te druk voor haar. Ze vertelde dat ze het niet leuk vond om met kerst alleen te zijn maar dat het eenmaal niet anders kon. Ze vertelde dat ze vorig jaar toch wel een fijn kerstfeest had gehad. Ze had een mooie tekening van haar buurmeisje gekregen en ze had een kerstster van de kerk gekregen. Dat was leuk want kinderen waren deze plant komen brengen, ze zou zo graag nog zelf naar de kerk willen. Ze ging ook vrij snel weer weg want ze was al weer moe.

De boodschap was; denk ook aan oude en of zieke familie met kerst. Of denk aan mensen met weinig familie.

Jullie hebben een familie kerststamboom geknutseld. De kerststambomen zijn mede door de geweldige hulp van je familie heel erg mooi geworden.